Placeholder

Recept voor roergebakken peultjes met biefstuk

Lekker makkelijk in een wok of hapjespan. Met wat rijst erbij een heel complete maaltijd. Met dit recept zet je heel snel een ijzerrijke maaltijd op tafel!

Lekker makkelijk in een wok of hapjespan. Met wat rijst erbij een heel complete maaltijd. Met dit recept zet je heel snel een ijzerrijke maaltijd op tafel!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 500 g kogelbiefstuk
  • 4 el sojasaus
  • 1 el droge sherry
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 el maïzena
  • 2 el sesamzaad
  • ca. 2 el zonnebloemolie
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 250 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
  • 150 g taugé

Aan de slag!

  1. Snijd de biefstuk in dunne plakjes van ca. 2 mm dik.
  2. Meng in een kom de biefstuk met 2 el sojasaus, de sherry, de knoflook, gember en maïzena.
  3. Laat minimaal 30 minuten marineren.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan licht goudbruin.
  5. Schep ze in een kommetje.
  6. Verhit de olie in een wok en roerbak de plakjes biefstuk in porties 1-2 minuten op hoog vuur.
  7. Schep ze uit de pan op een bord.
  8. Voeg eventueel nog een beetje olie toe en roerbak de peultjes 1 minuut.
  9. Voeg de champignons toe en roerbak ze ca. 3 minuten mee tot ze vocht beginnen los te laten.
  10. Voeg tenslotte de taugé en biefstuk toe en roerbak alles nog 1 minuut.
  11. Strooi er het sesamzaad over.
  12. Lekker met pandanrijst.

Bereidingstijd: ca. 50 minuten, inclusief marineren.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.