Placeholder

Recept voor roergebakken garnalen met gember en spinazie

Ga vanavond lekker roerbakken! Dit gerecht bereid je binnen 20 minuten.

Ga vanavond lekker roerbakken! Dit gerecht bereid je binnen 20 minuten.

Hoofdgerecht voor vier personen. 

Ingrediënten
– 1 el olie
– 2 tenen knoflook, fijngehakt
– 3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
– 2 rode chilipepers, 
zaadjes verwijderd en fijngehakt
– 2
 rode paprika's, in reepjes
– 800 g rauwe gepelde garnalen (diepvries), ontdooid
– 6 tomaten, 
zaadjes verwijderd en in reepjes
– 300
 g panklare spinazie

Bereiding
Verhit de olie in een wok en bak de knoflook, gember, paprika en rode peper al omscheppend 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak ze 3 à 4 minuten. Voeg de tomaten toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg ten slotte de spinazie toe en roerbak alles tot de spinazie is geslonken. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met witte rijst.

Bereidingstijd: ca. 20 minuten.