Placeholder

Recept voor ratatouille uit Spanje

Een geurig stoofgerecht voor koude winterdagen. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.

Een geurig stoofgerecht voor koude winterdagen. Simpel te bereiden en als je een dubbele portie maakt, kun je de helft invriezen voor later.

Ingrediënten:
-2 el olijfolie
-1 grote ui, doormidden gesneden en in dunne ringen
-1 groene paprika, schoongemaakt en in reepjes gesneden
-2 rode paprika’s, schoongemaakt en in reepjes gesneden
-1 blik tomatenblokjes (400 g)
-½ tl suiker
-1 tl gedroogde tijm
-1 tl gedroogde rozemarijn 

-snufje cayennepeper
-zout en peper
-2 teentjes knoflook, geperst
-1½ el olijfolie
-4 eieren
-12 plakjes rauwe ham
-platte peterselie, als garnering
-bol wit zuurdesembrood, dik gesneden

Aan de slag:
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui zacht in 4 minuten. Verhoog het vuur, voeg de reepjes paprika toe en bak deze al roerend 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, suiker, tijm, rozemarijn, cayennepeper, zout en peper en knoflook toe. Roer alles goed door, leg een deksel op de pan, verlaag het vuur en laat 50 minuten zacht stoven, maar roer af en toe. Vlak voor het eind van de kooktijd verhit je de olijfolie in een koekepan en bak je de eieren naar wens. Leg de plakjes ham langs de rand van een soepbord, schep de piperade in het midden, bestrooi met de peterselie, leg het eitje erop en geef er dikke sneden zuurdesembrood bij.

Bereidingstijd: 10 minuten
Stooftijd: 50 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Nijhof, Sissy Boy Homeland, Dille & Kamille.