Placeholder

Recept voor quinoasalade met kidneybonen, komkommer en rode paprika

Deze salade is niet alleen lekker als lichte avondmaaltijd, maar ook zeer geschikt om naar je werk mee te nemen. In de koelkast blijft hij zeker twee dagen goed.

Deze salade is niet alleen lekker als lichte avondmaaltijd, maar ook zeer geschikt om naar je werk mee te nemen. In de koelkast blijft hij zeker twee dagen goed.

Ingrediënten
• 1 pak driekleuren quinoa (275 g)
• 4 el olijfolie
• sap van 1 limoen
• 1½ tl Tex Mex kruiden
• zout en peper
• 4 lente-uitjes
• 1 komkommer
• 1 rode paprika
• 1 blik kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
• bosje peterselie, fijngesneden

Bereiding
Maak de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen. Klop intussen de olijfolie, limoensap, Tex Mex kruiden en zout en peper in een grote kom tot een gladde dressing. Snijd de lente-uitjes fijn, de komkommer (waar je de zaadjes met een lepeltje uitschraapt) en paprika in blokjes, laat de kidneybonen uitlekken en spoel ze af. Doe alles met de peterselie en de afgekoelde quinoa in de kom, schep voorzichtig door de dressing en serveer.

Bereidingstijd
15 minuten