Placeholder

Recept voor quinoasalade met broccoli, wortel en gedroogde cranberry’s

Met superfood quinoa kun je een heerlijke salade maken, bijvoorbeeld deze salade met broccoli, wortel en gedroogde cranberry’s.

Met superfood quinoa kun je een heerlijke salade maken, bijvoorbeeld deze salade met broccoli, wortel en gedroogde cranberry’s.

Maaltijdsalade of bijgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 275 g quinoa
  • 300 g kleine broccoliroosjes
  • 3 el amandelschaafsel
  • 150 g geraspte wortel
  • 50 g gedroogde cranberries
  • handje platte peterselie, fijngehakt
  • 100 g feta, verkruimeld

Aan de slag!

  1. Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, spreid uit op een groot bord en laat de quinoa afkoelen.
  2. Kook de broccoliroosjes in water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
  3. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.
  4. Meng in een schaal de quinoa met de broccoli, wortel, cranberries, peterselie, feta en de sinaasappelvinaigrette. Strooi er het amandelschaafsel over.
  5. Als bijgerecht lekker bij gegrilde kip.

Sinaasappelvinaigrette

  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 el witte-wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl Dijonmosterd

Klop in een schaaltje of schud in een jampot of dressingshaker alle ingrediënten met wat zout en versgemalen peper tot een mooie, ietwat dikke dressing.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus afkoelen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille&Kamille, Studio Bazar, H&M Home.