Placeholder

Recept voor preipakketjes met garnalen

Dit prachtige hapje voor bij de borrel kun je het best op bordjes met mes en vork opdienen. Het is heel goed voor te bereiden en dat is op een avond als deze wel zo gemakkelijk.

Dit prachtige hapje voor bij de borrel kun je het best op bordjes met mes en vork opdienen. Het is heel goed voor te bereiden en dat is op een avond als deze wel zo gemakkelijk.

Borrelhapje, 4 stuks

Boodschappenlijstje:

  • 1 stengel prei
  • 100 g roze of Hollandse garnalen
  • 1 kleine avocado, in kleine blokjes
  • 1 el yoghurtmayonaise
  • citroencitroensap en –rasp, naar smaak

Aan de slag!

  1. Snijd de onderkant van de stengel prei.
  2. Haal de vier buitenste bladeren voorzichtig los (snijd met een mes de zijkanten los, zodat je elk blad er als het ware vanaf kunt pellen).
  3. Snijd het stugge groene gedeelte van de bladeren af.
  4. Snijd elk blad over de breedte doormidden, zodat je 8 stukken hebt.
  5. Kook de prei in een pan met water en wat zout ca. 4 minuten.
  6. Giet de prei af, spoel hem onder koud stromend water en laat hem uitlekken in een vergiet.
  7. Houd enkele garnalen voor de garnering achter.
  8. Schep in een kom de avocado, garnalen en mayonaise door elkaar.
  9. Breng het mengsel met citroensap, citroenrasp, zout en peper op smaak.
  10. Leg een stuk prei in de lengte voor je, leg er haaks een tweede stuk prei op.
  11. Schep in het midden wat van het garnalenmengsel.
  12. Vouw eerst het buitenste blad over de vulling en dan het binnenste blad, zodat je een vierkant pakketje hebt.
  13. Leg het pakketje met de naden naar beneden op een bordje.
  14. Maak op dezelfde wijze nog 3 pakketjes.
  15. Verdeel er de garnalen over.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk