Placeholder

Recept voor plaattaart met paddenstoelen, prei en blauwe kaas

Deze verrukkelijke, hartige taart is makkelijk te maken door het kant-en-klare bladerdeeg. En hou je wat over? Verpak het in aluminiumfolie en eet het de volgende dag op als lunch!

Deze verrukkelijke, hartige taart is makkelijk te maken door het kant-en-klare bladerdeeg. En hou je wat over? Verpak het in aluminiumfolie en eet het de volgende dag op als lunch!

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el olijfolie
  • 2 stengels prei (ca. 300 g), in ringen
  • 400 g gemengde paddenstoelen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 100 g blauwe kaas (bijv. fourme d’ambert)
  • Extra: ingevette bakplaat

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Beleg de bakplaat met de plakjes deeg, duw de naden goed aan.
  3. Vouw de randen 1 cm naar binnen en duw ze aan met een vork.
  4. Bak de deegbodem 5 minuten in de oven voor.
  5. Verhit intussen de olie in een ruime koekenpan en bak de prei ca. 2 minuten.
  6. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze 2-3 minuten op hoog vuur al omscheppend mee.
  7. Meng er de knoflook door en voeg zout en versgemalen zwarte peper toe.
  8. Neem de deegbodem uit de oven en strijk de crème fraîche erover uit.
  9. Verdeel het paddenstoelen-preimengsel erover.
  10. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 15 minuten goudbruin en gaar.
  11. Neem de taart uit de oven en verkruimel er de blauwe kaas over.
  12. Lekker met een gemengde salade met blaadjes witlof.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus 15-20 minuten oventijd.

Tip: In plaats van bladerdeeg kun je ook plakjes deeg voor hartige taart uit de diepvries gebruiken.

Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink.