Placeholder

Recept voor pizza’s met mozzarella en pesto

Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Als traktatie op een feestje of gewoon tussendoor: van deze minihapjes geniet je maximaal en je kunt er lekker veel van op.

Voor 8 stuks

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1/2 kleine rode paprika
  • 2 el bloem
  • 1 ei
  • 4 el groene pesto
  • 2 grote bollen mozzarella (a 125 g uitlekgewicht)
  • bloem om uit te rollenpeterselie als garnering

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Ontdooi de plakjes bladerdeeg in ca. 10 minuten.
  3. Was intussen de paprika en snijd deze in dunne repen.
  4. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de plakjes bladerdeeg elk uit tot een vierkant van ca. 15 bij 15 cm.
  5. Snijd elke plak in vier gelijke stukken.
  6. Klop het ei los en bestrijk de plakjes ermee.
  7. Schep op elke plak een halve eetlepel pesto en smeer deze uit tot ca. 0,5 cm van de randen.
  8. Snijd elke bol mozzarella in 4 plakken.
  9. Leg op elk plakje bladerdeeg een plak mozzarella en bestrooi deze licht met zout en peper.
  10. Verdeel de paprika over de mozzarella.
  11. Bak de minipizza’s in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar.

Strooi er vlak voor het opdienen wat gehakte peterselie overheen

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.