Placeholder

Recept voor pittige pindasoep

Een pittige pindasoep die je in een handomdraai maakt.

Een pittige pindasoep die je in een handomdraai maakt.

Voor- of hoofdgerecht voor 4 personen.

 

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 300 g prei, in ringen
  • 5 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 liter kippenbouillon (van tablet)
  • 3 el ketjap asin
  • sambal oelek naar smaak
  • 125 g taugé

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook 30 seconden.
  2. Voeg de blokjes kip toe en bak ze 2 minuten.
  3. Meng er de prei door en roerbak alles 3 minuten.
  4. Meng er de pindakaas en komijn door en schenk er bouillon bij.
  5. Roer de ketjap erdoor.
  6. Laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 10 minuten op matig vuur koken.
  7. Schenk de soep in kommen en breng op smaak met sambal.
  8. Strooi er de taugé over.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

TIP: Serveer de soep als voorgerecht met kroepoek. Serveer als hoofdgerecht met basmatirijst en een komkommersalade.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.