Recept voor pittige pindasoep
28 maart 2013
Een pittige pindasoep die je in een handomdraai maakt.
Een pittige pindasoep die je in een handomdraai maakt.
Voor- of hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 1 el olie
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 300 g prei, in ringen
- 5 el pindakaas met stukjes noot
- 1 tl gemalen komijn (djinten)
- 1 liter kippenbouillon (van tablet)
- 3 el ketjap asin
- sambal oelek naar smaak
- 125 g taugé
Aan de slag!
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de knoflook 30 seconden.
- Voeg de blokjes kip toe en bak ze 2 minuten.
- Meng er de prei door en roerbak alles 3 minuten.
- Meng er de pindakaas en komijn door en schenk er bouillon bij.
- Roer de ketjap erdoor.
- Laat de soep met een deksel schuin op de pan ca. 10 minuten op matig vuur koken.
- Schenk de soep in kommen en breng op smaak met sambal.
- Strooi er de taugé over.
Bereidingstijd: 20-25 minuten.
TIP: Serveer de soep als voorgerecht met kroepoek. Serveer als hoofdgerecht met basmatirijst en een komkommersalade.
Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. Met medewerking van Studio Bazar, Nijhof en Ikea.