Placeholder

Recept voor pittige bouillon met wontons

Lekker slurpen van deze pittige Thaise soep.

Lekker slurpen van deze pittige Thaise soep.

Voorgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 1 pot gevogeltefond (380 ml)
  • 3 cm verse gemberwortel, geschild en in plakjes
  • 1 stengel citroengras, in stukken
  • 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 1 kleine ui, in ringen
  • 150 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 el Thaise vissaus
  • sap van 0,5 limoen
  • 8 voorgebakken wontons* (Thaise gevulde deegbuideltjes)
  • evt. 1 el fijngehakte bieslook

* verkrijgbaar bij Albert Heijn (pak à 6 stuks, diepvries)

Aan de slag!

  1. Breng in een pan de fond samen met 5 dl water aan de kook.
  2. Voeg de gember, het citroengras, de chilipeper en de ui toe.
  3. Breng aan de kook en laat de bouillon 20-30 minuten op heel laag vuur trekken.
  4. Verwarm de oven voor op 190°C.
  5. Bak de wontons volgens de gebruiksaanwijzing in de oven.
  6. Zeef intussen de bouillon boven een andere pan en voeg de bloemkoolroosjes, de vissaus en het limoensap toe.
  7. Laat de soep nog 5 minuten zacht koken en breng op smaak met zout en peper.
  8. Verdeel de bouillon over diepe borden en leg in elk bord 2 gebakken wontons.
  9. Strooi er eventueel nog wat bieslook over.
  10. Dien meteen op.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten, plus 25-35 minuten trekken en bakken.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, & Klevering-zuid, Nijhof woonwarenhuis, Studio bazar.