Recept voor pittige aardappelschotel met feta
11 mei 2013
Een lekkere vegetarische ovenschotel met aardappel, rode peper, knoflook, lente-ui, cherrytomaatjes en champignons.
Een lekkere vegetarische ovenschotel met aardappel, rode peper, knoflook, lente-ui, cherrytomaatjes en champignons.
Boodschappenlijstje:
- 600 gram aardappels (Bildstar)
- 1 teentje knoflook
- halve rode peper
- 250 gram champignons
- 125 gram cherrytomaatjes
- 2 lente-uien
- 60 gram feta
- 2-3 eetlepels creme fraiche
Aan de slag!
- Verwarm je oven voor op 220 graden.
- Zet vervolgens een pan water op het vuur.
- Schil de aardappelen en snijd of schaaf de aardappelen in dunne plakjes.
- Kook de aardappelschijfjes circa 10 minuten.
- Giet daarna af en laat goed uitstomen.
- Pel ondertussen de knoflook, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd beide fijn.
- Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze in plakjes net zoals de cherrytomaatjes.
- Snijd ook de lente-ui in ringen en de feta in plakjes.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
- Roer de crème fraiche en een snufje zout/peper door de aardappelschijfjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
- Verdeel de plakjes feta over de aardappelschijfjes.
- Meng in een kom de knoflook met de rode peper, champignons, cherrytomaatjes, lente-ui en een snufje zout/peper.
- Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven.
Tip: je kunt een beetje geraspte kaas over de ovenschaal verdelen om het nog iets extra smaak te geven.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com