Placeholder

Recept voor pittige aardappelschotel met feta

Een lekkere vegetarische ovenschotel met aardappel, rode peper, knoflook, lente-ui, cherrytomaatjes en champignons.

Een lekkere vegetarische ovenschotel met aardappel, rode peper, knoflook, lente-ui, cherrytomaatjes en champignons.

Boodschappenlijstje:

  • 600 gram aardappels (Bildstar)
  • 1 teentje knoflook
  • halve rode peper
  • 250 gram champignons
  • 125 gram cherrytomaatjes
  • 2 lente-uien
  • 60 gram feta
  • 2-3 eetlepels creme fraiche

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.
  2. Zet vervolgens een pan water op het vuur.
  3. Schil de aardappelen en snijd of schaaf de aardappelen in dunne plakjes.
  4. Kook de aardappelschijfjes circa 10 minuten.
  5. Giet daarna af en laat goed uitstomen.
  6. Pel ondertussen de knoflook, snijd de rode peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd beide fijn.
  7. Maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze in plakjes net zoals de cherrytomaatjes.
  8. Snijd ook de lente-ui in ringen en de feta in plakjes.
  9. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie.
  10. Roer de crème fraiche en een snufje zout/peper door de aardappelschijfjes en verdeel deze over de bodem van de ovenschaal.
  11. Verdeel de plakjes feta over de aardappelschijfjes.
  12. Meng in een kom de knoflook met de rode peper, champignons, cherrytomaatjes, lente-ui en een snufje zout/peper.
  13. Zet de ovenschaal voor circa 15 minuten in de oven.

Tip: je kunt een beetje geraspte kaas over de ovenschaal verdelen om het nog iets extra smaak te geven.

 

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com