Placeholder

Recept voor pistou soep

Pistou, de Franse variant op de Italiaanse pesto, smaakt heerlijk in deze gelijknamige boerensoep met veel verse groenten!

Pistou, de Franse variant op de Italiaanse pesto, smaakt heerlijk in deze gelijknamige boerensoep met veel verse groenten!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

Voor de pistou

  • 30 g basilicum
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el geraspte oude kaas
  • 4 el olijfolieVoor de soep
  • 200 g geschrapte (bos)peen
  • 200 g panklare sperziebonen
  • 1 courgette
  • 4 aardappels
  • 1 grote ui
  • 3 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 blikken gepelde tomaten
  • 100 g doperwten (diepvries)

Aan de slag!

Pistou maken:

  1. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum, pel de knoflook en stamp deze met de basilicum en kaas fijn in de vijzel.
  2. Meng de olijfolie erdoor en roer tot een samenhangend mengsel.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Soep maken:

  1. Was de peen, sperziebonen en courgette.
  2. Snijd de peen in de lengte door en vervolgens in stukjes van ca. 3 cm.
  3. Snijd de sperziebonen in stukjes van ca. 3 cm.
  4. Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van ca. 1 cm.
  5. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  6. Pel de ui en snijd deze in ringen.
  7. Verhit olie in een (soep)pan en fruit de ui ca. 2 minuten.
  8. Pel de knoflook en knijp deze erboven fijn.
  9. Voeg de peen en aardappel toe en schep al bakkend ca. 1 minuut om.
  10. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 7,5 dl heet water en de blikken tomaten toe.
  11. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 minuten afgedekt zachtjes koken.
  12. Voeg de sperziebonen, courgette en doperwten toe en kook deze in ca. 5 minuten gaar. · Breng de soep op smaak met zout en peper.
  13. Serveer de soep in soepkommen en schep in elke kom een flinke lepel pistou.

Lekker met dikke sneden grof bruin brood.

Tip: Voor een chique kom soep kun je de soep pureren met een staafmixer of in de keukenmachine.

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.