Placeholder

Recept voor peultjescurry op z’n Indiaas met kipfilet, bloemkool en naanbrood

Deze lekkere curry is binnen 25 minuten klaar en smaakt heerlijk met basmatirijst!

Deze lekkere curry is binnen 25 minuten klaar en smaakt heerlijk met basmatirijst!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 tomaten
  • 2 stuks naanbrood (om af te bakken) 
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt 
  • 400 g kipfilet, in reepjes 
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes 
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 1 blik kokosmelk (400 g)

Aan de slag!

  1. Kruis de tomaten bovenop in en dompel ze 30 seconden onder in kokend water tot de velletjes loslaten.
  2. Spoel ze onder koud stromend water.
  3. Verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  4. Verwarm het naanbrood volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Verhit intussen de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  6. Voeg de reepjes kip toe en bak 2-3 minuten mee.
  7. Meng de currypasta erdoor.
  8. Schep de bloemkool, peultjes en tomaten erdoor en schenk de kokosmelk erbij.
  9. Laat de curry afgedekt 10 minuten op matig vuur sudderen tot de bloemkool en peultjes beetgaar zijn.
  10. Serveer de curry met het brood.

Lekker met basmatirijst.

Bereidingstijd: ca. 25 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Désirée van Dijk. M.m.v.: Bij de dames, Nijhof, Studio bazar.