Placeholder

Recept voor pestopaddestoelen met penne

Dit supersnelle gerecht maak je in een handomdraai. Tip: kook een gehalveerde venkel, strooi er parmezaanse kaas over en zet enkele minuten onder de grill. Lekker als bijgerecht.

Dit supersnelle gerecht maak je in een handomdraai. Tip: kook een gehalveerde venkel, strooi er parmezaanse kaas over en zet enkele minuten onder de grill. Lekker als bijgerecht.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Boodschappenlijstje:

  • 250 g kastanjechampignons of gemengde paddestoelen
  • 200 g oesterzwammen
  • 200 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 4 el slagroom
  • 4 el groene pesto
  • 2 el gehakte basilicum
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas

 

Aan de slag!

  1. Veeg de paddestoelen en oesterzwammen met keukenpapier schoon en snijd ze in stukken, kwarten of repen.
  2. Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan en bak de paddestoelen al omscheppend op hoog vuur.
  4. Zet het vuur heel laag, schenk de room erbij en roer de pesto erdoor.
  5. Neem de pan van het vuur.
  6. Breng de saus op smaak met zout en peper en schep de basilicum erdoor.
  7. Giet de penne af en schep de paddestoelen en de saus erover, strooi de parmezaanse kaas erop.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Susanne Houx.