Placeholder

Recept voor perentaart met chocolade en gember

Dit recept is al heel lang een favoriet van ons. Altijd een succes! De peer met chocolade smaken heerlijk samen.

Dit recept is al heel lang een favoriet van ons. Altijd een succes! De peer met chocolade smaken heerlijk samen.

Nagerecht of zoete snack, 8 personen.

Boodschappenlijst:

  • 200 g pure chocola, in stukjes
  • 150 g boter, in blokjes
  • 4 rijpe peren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 200 g suiker
  • 2 el amandelschaafsel
  • 8 bolletjes gekonfijte gember, fijngehakt.

Extra: appelboor, ingevette springvorm (24 cm doorsnee).

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de chocola samen met de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur.
  3. Roer het mengsel goed door.
  4. Haal de pan van het vuur en laat de chocola iets afkoelen.
  5. Schil de peren, verwijder met een appelboor de klokhuizen en snijd ze in de lengte doormidden.
  6. Klop in een kom de eieren luchtig en schuimig.
  7. Meng er het meel, de gemberpoeder en de suiker door.
  8. Spatel er dan het chocolademengsel door.
  9. Schenk het beslag in de bakvorm en leg de peren er met de bolle kant naar boven op.
  10. Strooi er het amandelschaafsel en de gekonfijte gember over.
  11. Bak de taart ca. 30 minuten in het midden van de oven; van binnen mag de taart nog lekker smeuïg zijn.
  12. Laat de taart tot lauw of helemaal afkoelen.

Lekker met geklopte slagroom.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus ca. 30 minuten oventijd.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Ikea, Nijhof en Studio bazar.