Recept voor penne tricolore met serranoham en groene asperges
4 mei 2013
Een lekkere snelle pasta met heerlijke groene asperges.
Een lekkere snelle pasta met heerlijke groene asperges.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 180 gram pasta
- 125 gram cherrytomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 225 gram groene asperges (circa 8 asperges)
- 80 gram serranoham
- 40 gram pecannoten
- 4 takjes verse oregano
- Parmezaanse kaas
Aan de slag!
- Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de pasta.
- Pel ondertussen de knoflook en ui en snijd deze fijn.
- Was de asperges en verwijder de ondertussen 2-3 cm.
- Snijd de serranoham in reepjes.
- Halveer de cherrytomaatjes.
- Hak de pecannoten in grove stukken en ris de oreganoblaadjes van de takjes.
- Rooster vervolgens de pecannoten in een wok/hapjespan op hoog vuur in circa 2 minuten.
- Kook ondertussen de penne in circa 7 minuten beetgaar.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok/hapjespan en fruit het uitje met de knoflook aan, circa 2 minuten.
- Voeg de asperges toe samen met circa 4 eetlepels water, breng op smaak met een snufje zout/peper en stoof het geheel 5 minuten met de deksel op de pan.
- Haal na 5 minuten de pan van het vuur, voeg de cherrytomaatjes, serranoham en oregano.
- Verdeel de pasta over 2 borden, garneer met de groenten, de parmezaanse kaas, geroosterde pecannoten en eventueel een scheutje olijfolie.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com