Placeholder

Recept voor penne met spinazie, blauwe kaas en tomaatjes

Dit makkelijke recept met pasta en spinazie is heerlijk in combinatie met blauwe kaas en de tomaatjes. Jummy!

Dit makkelijke recept met pasta en spinazie is heerlijk in combinatie met blauwe kaas en de tomaatjes. Jummy!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 350 g penne
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 300 g bladspinazie
  • 150 g blauwe kaas, in blokjes
  • 2 el geroosterde pijnboompitten

Aan de slag!

  1. Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit intussen in een hapjespan of wok de olie en fruit de knoflook 30 seconden.
  3. Voeg de tomaatjes toe en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg de spinazie in porties toe en roerbak mee tot de groente net is geslonken. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookvocht.
  5. Meng de pasta door het spinaziemengsel in de pan en voeg de blokjes kaas en wat kookvocht toe. Schep alles om totdat de kaas is gesmolten en de pasta smeuïg is.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over diepe borden en strooi er de pijnboompitjes over.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk.Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.