Placeholder

Recept voor pasta carbonara met rauwe ham

In slechts 15 minuten zet je deze lekkere pasta al op tafel. Hou je niet van broccoli, vervang het dan door spinazie.

In slechts 15 minuten zet je deze lekkere pasta al op tafel. Hou je niet van broccoli, vervang het dan door spinazie.

Boodschappenlijstje:
300 g penne
600 g broccoli, in roosjes
75 g prosciutto of rauwe ham, in brede reepjes
4 eieren
3 el fijngehakte peterselie
4 el Parmezaanse kaas, geraspt of geschaafd

Aan de slag!
Kook de penne beetgaar. Kook intussen de broccoli in kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Bak in een droge koekenpan de prosciutto 1 minuut en haal uit de pan. Klop in een kom de eieren los en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Giet de pasta af en vang 75 ml kookvocht op. Klop het kookvocht door het eiermengsel. Doe de pasta terug in de pan en meng de prosciutto en 2 el peterselie erdoor. Voeg het eimengsel toe en verwarm al roerend op zacht vuur tot de pasta omhuld is door een romige saus. Verdeel de pasta en broccoli over 4 borden en bestrooi met de kaas en de rest van de peterselie.

Bereidingstijd: ca. 15 min. 

Tip: vervang de broccoli door spinazie (vers of diepvries).

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.