Placeholder

Recept voor paprika-rucolastamppot met karbonade

Maak deze lekkere paprika-rucolastamppot met 2 kleuren paprika voor een vrolijk effect!

Maak deze lekkere paprika-rucolastamppot met 2 kleuren paprika voor een vrolijk effect!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 4 ribkarbonades
  • 2 tl gemalen komijn
  • 5 el olijfolie
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 75 g rucola

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Wrijf intussen de karbonades in met de komijn en zout en peper naar smaak.
  2. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de karbonades in 10 min. goudbruin en gaar.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche en laatste 3 el olijfolie tot een smeuïge puree. Schep er de paprika, de rucola en zout en peper naar smaak door.
  4. Schep de paprika-rucolastamppot op 4 borden en leg er een karbonade bij. Lekker met knoflooksaus.

Tip: Neem 2 gekleurde paprika's (bijv. rood en geel) voor een vrolijke bonte stamppot.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne  Jimmink. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.