Placeholder

Recept voor pappardelle met kip in tomaat-mascarponesaus

De romige tomaat-mascarponesaus past perfect bij de brede, fluweelzachte pastalinten.

De romige tomaat-mascarponesaus past perfect bij de brede, fluweelzachte pastalinten.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
350 g pappardelle
1 el olijfolie
klontje boter
2 teentjes knoflook, gesnipperd
400 g kipfilet, in blokjes gesneden
1 pot pastasaus (520 g)
-3 el mascarpone
bosje basilicum, alleen de blaadjes (bewaar een paar blaadjes voor de garnering)
versgemalen peper, voor de garnering

Aan de slag: 
Breng een grote pan gezouten water aan de kook en bereid de pappardelle al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie en de boter in een grote koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de kipfilet toe, zet het vuur hoger en bak de kip al roerend in 6 minuten. Roer de pastasaus en mascarpone door de kip, leg een deksel op de pan en laat de saus 12 minuten koken. Giet de pasta af, maar bewaar 50 ml van het kookwater. Haal de koekenpan van het vuur en roer de pasta en het kookvocht voorzichtig door de saus. Roer ook de basilicum erdoor. Verdeel de pasta over de borden en garneer elk bord met basilicum en versgemalen peper.

Bereidingstijd: 20 minuten

Tip: Liever geen vlees? Laat de kipfilet weg, voeg 1 extra el mascarpone plus een handvol Parmezaanse kaas toe en serveer de pasta met geroosterde pijnboompitten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Ikea, Nijhof, Studio Bazar, Zara Home, Dille & Kamille.