Placeholder

Recept voor paksoistamppot met kip

Deze paksoistamppot met kip is erg lekker, maar er zijn ook verschillende variaties waardoor je het naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Deze paksoistamppot met kip is erg lekker, maar er zijn ook verschillende variaties waardoor je het naar je eigen smaak kunt aanpassen.

Hoofdgerecht, 4 personen

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 2 el olie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1 struik paksoi, in reepjes
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 2 gerookte kipfilets, in reepjes
  • 3 el koriander, fijngehakt

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verhit in een wok de olie.
  3. Roerbak de paprika met champignons 3 minuten. Voeg de paksoi toe en bak de groente al omscheppend in 4-5 minuten beetgaar.
  4. Giet de aardappelen af. Zet de pan terug op laag vuur en schenk de kokosmelk erbij.
  5. Stamp de aardappelen tot een smeuïge puree.
  6. Schep de knapperige groente erdoor met de kipfilet en de koriander.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Variaties
Vervang de kipfilet door jumbogarnalen. Of laat de kipfilet achterwege en serveer met knapperig gebakken plakken tofu.

Vervang de paksoi en paprika door 1 zak oosterse wokgroente (400 g).

Schep voor een pittige stamppot 1 royale el Indiase of Thaise currypasta door de groenten.

Productie: Tessa Klösters, foto's: Peter Kooijman.