Recept voor ovenpakketje met paddenstoelen, munt en geitenkaas
16 juni 2012
Dit gerecht is een kwestie van schoonmaken en in de oven schuiven. Supermakkelijk en daarom ideaal als er eters komen. Je kunt er verschillende soorten paddenstoelen voor gebruiken.
Dit gerecht is een kwestie van schoonmaken en in de oven schuiven. Supermakkelijk en daarom ideaal als er eters komen. Je kunt er verschillende soorten paddenstoelen voor gebruiken.
Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 400 g gemengde paddenstoelen, in grove stukken
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 4 takjes verse munt, grof gehakt
- 100 g zachte geitenkaas
- olijfolie, om te besprenkelen
- warm grof bruin brood, om erbij te serveren
- Belangrijk: 4 stukken bakpapier of aluminiumfolie van 30 x 30 cm.
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 225ºC.
- Verdeel de paddenstoelen over de stukken bakpapier of folie.
- Verdeel er de knoflook en munt over.
- Strooi er wat zout en peper over.
- Verbrokkel er de geitenkaas over en sprenkel er wat olijfolie over.
- Vouw de pakketjes goed dicht en zet ze 10-15 minuten in de oven.
- Open de pakketjes aan tafel en serveer er het brood bij.
Tip: Gebruik je bakpapier, maak de pakketjes dan met nietjes dicht.
Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk