Placeholder

Recept voor Oosterse verrassing: lumper

Origineel worden de lumper-rolletjes in een bananenblad gerold, maar wij maken het met kleefrijst.

Origineel worden de lumper-rolletjes in een bananenblad gerold, maar wij maken het met kleefrijst.

Voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 500 g ketang (kleefrijst)
  • 4 kopjes santen (vloeibare kokosmelk)
  • 3 el zout
  • 250 g kipfilet in kleine stukjes
  • 2 uien
  • 2 knoflookteentjes
  • 5 kemiries (soort noot)
  • 3 e djinten (komijn
  • 1 mespunt koenjit (gemalen geelwortel)
  • geroosterde fijngemalen kokos (half bakje)
  • 2 saalamblaadjes (soort laurierblad)
  • 1 stukje sereh (citroengras)
  • 3 el suiker
  • bakpapier

Aan de slag!

  1. Zet de ketang op het vuur en voeg twee kopjes santen en zout toe.
  2. Bak voor de vulling de kleine stukjes kip lichtbruin met koenjit en zout.
  3. Vermeng de uien en de geperste knoflook met de fijngewreven kemiries en djinten.
  4. Doe dit mengsel in een pan en voeg de overige 2 kopjes santen toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en voeg de sereh, suiker, kipstukjes en de salambladeren toe.
  6. Laat de vulling op middelmatig vuur inkoken tot een dikke substantie. 
  7. Leg een stukje bakpapier op het aanrecht en leg er een beetje ketang op en druk dit plat. 
  8. Schep er wat vulling op, strooi er wat geroosterde kokos op en maak er een rolletje van. ·
  9. Je kunt de rolletjes warm stomen of in de magnetron verwarmen.