Recept voor oosterse tonijn met bosuitjes
3 mei 2013
Voor degenen die de barbecue weer uit de schuur pakken dit weekend: een lekker light gerecht! Wat fijn!
Voor degenen die de barbecue weer uit de schuur pakken dit weekend: een lekker light gerecht! Wat fijn!
Hoofdgerecht voor 4 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 el sojasaus
- 1 el hoisinsaus (toko, grote supermarkt)
- 1 el sesamolie
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl gemberpoeder
- 1 citroen
- 4 tonijnsteaks (a ca. 100 g)
- 2 bosuitjes
Aan de slag!
- Schenk de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie en zonnebloemolie voor de marinade in een kom.
- Strooi het gemberpoeder erin.
- Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil boven de marinade.
- Halveer de citroen en pers de geraspte helft uit, snijd van de andere helft in 4 dunne plakken.
- Schenk het citroensap bij de marinade en roer alles goed door elkaar.
- Maak in elke tonijnsteak drie inkepingen en leg ze op een schaal.
- Schenk de marinade over de steaks en laat het minimaal 1 uur in de koelkast intrekken en keer ze af en toe.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Neem de steaks uit de marinade en rooster ze op een hete barbecue in ca. 3 tot 5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen roze; keer ze halverwege.
- Bestrooi met bosui en serveer met plakjes citroen.
Calorieën: 195 per persoon.
Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst