Placeholder

Recept voor oosterse tonijn met bosuitjes

Voor degenen die de barbecue weer uit de schuur pakken dit weekend: een lekker light gerecht! Wat fijn!

Voor degenen die de barbecue weer uit de schuur pakken dit weekend: een lekker light gerecht! Wat fijn!

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 el sojasaus
  • 1 el hoisinsaus (toko, grote supermarkt)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 citroen
  • 4 tonijnsteaks (a ca. 100 g)
  • 2 bosuitjes

Aan de slag!

  1. Schenk de sojasaus, hoisinsaus, sesamolie en zonnebloemolie voor de marinade in een kom.
  2. Strooi het gemberpoeder erin.
  3. Boen de citroen schoon en rasp de helft van de schil boven de marinade.
  4. Halveer de citroen en pers de geraspte helft uit, snijd van de andere helft in 4 dunne plakken.
  5. Schenk het citroensap bij de marinade en roer alles goed door elkaar.
  6. Maak in elke tonijnsteak drie inkepingen en leg ze op een schaal.
  7. Schenk de marinade over de steaks en laat het minimaal 1 uur in de koelkast intrekken en keer ze af en toe.
  8. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in kleine stukjes.
  9. Neem de steaks uit de marinade en rooster ze op een hete barbecue in ca. 3 tot 5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen roze; keer ze halverwege.
  10. Bestrooi met bosui en serveer met plakjes citroen.

Calorieën: 195 per persoon.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam m.m.v. Tessa Harte. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst