Placeholder

Recept voor Oosterse teriyakispiesjes met biefstuk

Lekker voor op de barbecue: teriyakispiesjes van biefstuk! Serveer met stokbrood.

Lekker voor op de barbecue: teriyakispiesjes van biefstuk! Serveer met stokbrood.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 biefstukjes
  • 100 ml teriyakimarinade (flesje)
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt
  • 1 rode ui, in 8 partjes
  • zonnebloemolie
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • Extra: 4 metalen BBQ-spiesen

Aan de slag!

  1. Snijd de biefstukjes in blokjes van 3 cm. Meng in een schaal de marinade met de gemberwortel en wentel het vlees erdoor. Laat afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
  2. Rijg de stukjes biefstuk samen met de partjes ui aan spiesen. Bestrijk de spiesen rondom met olijfolie en leg ze op een ingevet rooster boven een hete BBQ. Of leg ze in een hete grillpan of vlak onder een voorverwarmde ovengrill.
  3. Gril ze in ca. 5 minuten rondom bruin en gaar; keer ze regelmatig. Bestrooi de spiesen met het sesamzaad.

Bereidingstijd: 20 minuten, plus marineren.

Tip: Serveer met stokbrood en kant-en-klare kruidenboter. Of maak zelf chili-korianderboter door 75 g zachte boter te mengen met 1 fijngehakte rode chilipeper, 2 el fijngehakte koriander, 2 tenen geperste knoflook, zout en peper. Schep in een schaaltje en laat in de koelkast opstijven.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. Met medewerking van: Studio Bazar, Nijhof, H&M Home, Zara Home.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.