Placeholder

Recept voor Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes

We beginnen de week met een lekker en makkelijk recept: Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes. Binnen 20 minuten staat het op tafel!

We beginnen de week met een lekker en makkelijk recept: Oosterse roerbak met kip, spinazie en peultjes. Binnen 20 minuten staat het op tafel!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 kipfilets, in reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 400 g wilde spinazie
  • 2-3 el sojasaus

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een wok en bak de reepjes kip op hoog vuur 2-3 minuten.
  2. Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en bak ze 1 minuut mee.
  3. Meng er de peultjes door en roerbak 1 minuut mee.
  4. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot de blaadjes net zijn geslonken. Breng op smaak met sojasaus. Lekker met mihoen of basmatirijst. 

Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.