Placeholder

Recept voor omeletrol met zalm, spinazie, geitenkaas en zongedroogde tomaten

Deze omeletrol serveer je als brunch met toast en heerlijk vers fruit. Eet smakelijk!

Deze omeletrol serveer je als brunch met toast en heerlijk vers fruit. Eet smakelijk!

Brunch voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

-5 eieren
-2 el melk
-2 el bloem
-zout en peper
-50 g zachte geitenkaas, in stukjes
-6 zongedroogde tomaten, fijngesneden
-30 g spinazie
-100 g gerookte zalm, in plakjes

extra: een rechthoekige bakplaat van ongeveer 36 x 25 cm

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier.
2. Vet de hoekjes van de bakplaat in met een beetje boter zodat het bakpapier goed blijft zitten.
3. Laat het papier aan de kortere randen van de bakplaat iets overhangen.
4. Kluts de eieren met de melk, bloem, zout en peper.
5. Schenk dit mengsel in de bakplaat en bak de omelet in 7-8 minuten, of tot de bovenkant mooi droog en stevig is.
6. Haal de omelet uit de oven en laat hem inzakken.
7. Beleg hem met de geitenkaas, tomaten, spinazie en de plakjes zalm.
8. Rol de omelet voorzichtig vanaf de korte kant op, terwijl je het bakpapier van de omelet afrolt.
9. Snijd de rol in schijven van een paar centimeter dik en serveer ze met bijgerechten naar keuze.

Bereidingstijd: 15 minuten

Tip In plaats van zalm kun je ook schouderham of salami gebruiken. De zongedroogde tomaten kun je ook door olijven vervangen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, de Weldaad.