Recept voor Oeuf Cocotte
31 maart 2013
Bij het paasontbijt horen natuurlijk speciale eitjes. Vandaar deze heerlijke Oeuf Cocottes. Je serveert ze met een lekker broodje om erin te dopen.
Bij het paasontbijt horen natuurlijk speciale eitjes. Vandaar deze heerlijke Oeuf Cocottes. Je serveert ze met een lekker broodje om erin te dopen.
Recept voor 2 personen.
Boodschappenlijstje:
- 2 eieren
- 2 eetlepels creme fraiche
- snufje zout/peper
- eventueel geraspte kaas of kruiden
Aan de slag!
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden.
- Schep twee eetlepels creme fraiche in twee ovenbestendige bakjes.
- Wij hebben over de creme fraiche nog wat stukjes kipfilet gestrooid en hier vervolgens een ei boven gebroken.
- Eventueel kan je over het ei nog wat geraspte kaas of kruiden strooien.
- Doe de twee kleine bakjes in een ovenschaal en giet hier tot de helft van de bakjes, kokend water in.
- Zet de ovenschaal met de bakjes voor circa 15 minuten in de oven totdat het eiwit gestold is.
Bereidingstijd: 10 min. + 15 min. in de oven
Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com