Placeholder

Recept voor noedelsoep met kip

Een lekkere maaltijdsoep die niet veel tijd kost.

Een lekkere maaltijdsoep die niet veel tijd kost.

Ingrediënten:
– 4 eieren
– 250 g mienestjes
– 1,2 l warme kippenbouillon
– 3 el Japanse sojasaus
– 2 el mirin (of zoete sherry)
– 1 flinke teen knoflook, in plakjes
– 3 cm verse gember, geschild en in plakjes
– 1 rode chilipeper, opengesneden
– 4 kipfilets, in plakjes
– 2 struikjes mini-paksoi (Shanghai paksoi)
– 125 g taugé
– 2 bosuitjes, in dunne ringen

Aan de slag:
Kook de eieren in 7-8 minuten hard. Pel ze en snijd ze doormidden. Bereid de mie volgens de gebruiks- aanwijzing. Houd de eieren en mie apart. Breng in een ruime pan de bouillon aan de kook samen met de sojasaus, mirin (of sherry), knoflook, gember en chilipeper. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen. Schep de knoflook, gember en chilipeper met een schuimspaan uit de bouillon. Voeg de plakjes kip toe en laat ze 4-5 minuten mee sudderen tot ze gaar zijn. Snijd de struikjes paksoi over de lengte doormidden, leg ze in de soep en laat het nog 1-2 minuten sudderen. Verdeel de mie over vier kom- men en leg er de halve paksoi op. Verdeel de kip erover en schenk de bouillon erop. Garneer met de taugé, halve eieren en bosuitjes.

Bereidingstijd: 25-30 minuten