Placeholder

Recept voor noedels met kip en garnalen

Dit roerbakgerecht heet Chow mein in het Chinees. Er bestaan veel verschillende versies. Dit is een makkelijke variant met kip en garnalen.

Dit roerbakgerecht heet Chow mein in het Chinees. Er bestaan veel verschillende versies. Dit is een makkelijke variant met kip en garnalen.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g kipfilet, in dunne reepjes
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • 2 tl sesamolie
  • 250 g dunne eiermie
  • 350 g broccoli, in kleine roosjes
  • 3 el olie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 200 g roze garnalen
  • 1 el Chinese rijstwijn of droge sherry

Aan de slag!

  1. Meng in een kom de kipfilet met 1 eetlepel sojasaus, het citroensap en de helft van de sesamolie.
  2. Laat de kip ca. 10 minuten marineren.
  3. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. Kook de broccoliroosjes ca. 3 minuten.
  5. Giet de broccoli en mie af en spoel ze onder koud stromend water.
  6. Laat ze uitlekken.
  7. Verhit de helft van de olie in een wok.
  8. Bak de kipreepjes al omscheppend 2-3 minuten.
  9. Schep ze uit de pan en leg ze op een bord.
  10. Verhit de rest van de olie en fruit de knoflook 30 seconden.
  11. Voeg de champignons toe en roerbak ze 2-3 minuten.
  12. Voeg de broccoli, mie, garnalen, kipreepjes, de rest van de sojasaus, de rijstazijn of sherry en de rest van de sesamolie toe.
  13. Roerbak het geheel 1-2 minuten.
  14. Meng er zout en peper naar smaak door.

Recepten: Tal Maes. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Desirée van Dijk