Placeholder

Recept voor no bake malteser cake

Deze ‘cake’ is ontzettend lekker en hoeft niet de oven in! Mmmm…

Deze ‘cake’ is ontzettend lekker en hoeft niet de oven in! Mmmm…

Recept voor 6-8 personen

Boodschappenlijstje:

  • 100 gram maltesers
  • 100 gram melkchocola
  • 100 gram pure chocola
  • 100 gram boter
  • 3 eetlepels Maple Syrup (o.a. verkrijgbaar bij C1000) of andere stroop
  • 100-120 gram biscuitjes

 

Aan de slag!

  1. Leg een stuk vershoudfolie in een ovenschaal zodat je achteraf de malteser cake er makkelijk uit kan halen.
  2. Smelt daarna de boter, de chocola en de stroop op een heel zacht vuurtje.
  3. Je kunt dit ook in de magnetron smelten, maar dan moet je wel elke 30 seconde roeren.
  4. Ondertussen verkruimel je de biscuitjes en zodra het chocolade mengsel gesmolten is, voeg je de koekkruimels toe.
  5. Roer dit goed door zodat de koekkruimels goed verdeeld zijn.
  6. Daarna voeg je voorzichtig de maltesers toe en roer je dit even snel door.
  7. Niet te lang, want anders smelten de maltesers meteen.
  8. Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze voor een paar uur in de koelkast.
  9. Als de ‘cake’ hard is geworden, is deze klaar!

Bereidingstijd: 15 min. + een paar uur in de koelkast.

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl