Placeholder

Recept voor nasi met gebakken banaan

Maak je eigen nasi en serveer met gebakken banaan, lekker!

Maak je eigen nasi en serveer met gebakken banaan, lekker!

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 300 g witte rijst
  • 1 paksoi, in reepjes
  • 1 bakje komkommersalade (250 g, koelvers)
  • 4 mandarijntjes, in partjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 prei, in ringen
  • 300 g witte kool (koelvers)
  • 1 bakje boemboe voor nasi (100 g)
  • 3-4 bananen
  • 4 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl Chinese 5-kruidenmix
  • 200 g hamreepjes

Aan de slag!

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Meng de paksoi met de komkommersalade, de mandarijntjes en zout en peper naar smaak.
  2. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de prei 2 min. Schep de kool erdoor en bak nog 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak 1 minuut al omscheppend mee.
  3. Giet de rijst af en bak met de hamreepjes 2-3 minuten. met de groenten mee.
  4. Verhit intussen in een koekenpan 2 el olie.
  5. Pel de bananen en halveer ze. Bak de bananen in 1-2 minuten per kant bruin. Bestrooi ze met de basterdsuiker en de Chinese kruiden en bak nog 1 minuut.
  6. Schep de rijst op 4 borden. Leg er de gebakken banaan bij.
  7. Serveer met de frisse paksoisalade.

Tip: Boemboe is een pasta van kruiden en specerijen. Boemboe is ideaal voor een snelle Indische maaltijd zoals nasi, bami, babi ketjap, rendang of soto. Kant-en-klare boemboe koop je in een zakje of bakje in de supermarkt of de toko (Oosterse supermarkt).

Bereidingstijd: 20 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl.

 

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic. M.m.v.Dille & Kamille Studio bazar, Bedazzle