Placeholder

Recept voor mosterdsoep met bloemkool en gerookte forel

Er gaat niks boven een lekkere warme soep na een koude dag. Deze mosterdsoep is een goede winterse maaltijd!

Er gaat niks boven een lekkere warme soep na een koude dag. Deze mosterdsoep is een goede winterse maaltijd!

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 2 grote kruimige aardappels
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 1 liter kippenbouillon (van tabletten)
  • 125 ml crème fraîche
  • 2-3 el milde grove mosterd
  • 100 g gerookte forelfilet, in reepjes
  • 1 doosje tuinkers
  • Extra: staafmixer

Aan de slag!

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
  2. Breng in een ruime pan de aardappels met de bloemkoolroosjes en bouillon aan de kook. Laat ca. 10-12 minuten koken tot bloemkool en aardappels gaar zijn.
  3. Pureer de soep met een staafmixer.
  4. Klop er met een garde de crème fraîche en de mosterd door en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk de soep in kommem en verdeel er de forelfilet en tuinkers over.
  6. Serveer met dikke sneeën grof bruinbrood.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof woonwarenhuis, Studio Bazar.