Placeholder

Recept voor mosselen op z’n Zeeuws

Nog even en dan zijn ze er weer: verse mosselen! En met dit recept wordt het smullen!

Nog even en dan zijn ze er weer: verse mosselen! En met dit recept wordt het smullen!

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 4 kg mosselen
  • 1 ui, in ringen
  • 1 prei, in ringen
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1/2 knolselderij, in blokjes
  • 1 bosje bladselderij, grof gehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 50 g roomboter

Aan de slag!

  1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg.
  2. Doe de ui, de prei, de wortel, de knol- en de bladselderij in een ruime pan.
  3. Schenk er de wijn bij.
  4. Verdeel de mosselen met de boter over de groenten.
  5. Breng aan de kook.
  6. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 6-8 min. gaar, of tot alle schelpen open staan.

Tip Lekker met dikke frieten of stokbrood en een mosselsausje van mayonaise gemengd met een beetje fijne mosterd. Serveer er ook eens gebakken of gestoomde krieltjes bij.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.

Klik hier voor meer recepten.