Placeholder

Recept voor mini-Trifles met kersen

De combinatie chocoladecake, kersen en slagroom wordt niet voor niets vaak gebruikt in toetjes. Deze mini-trifles zijn heerlijk na elke maaltijd.

De combinatie chocoladecake, kersen en slagroom wordt niet voor niets vaak gebruikt in toetjes. Deze mini-trifles zijn heerlijk na elke maaltijd.

Boodschappenlijstje:

  • 4 el suiker
  • 4 el kirsch of sinaasappellikeur
  • 600 g kersen (diepvries), ontdooid
  • 250 g slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 el amandelschaafsel
  • 400 g chocoladecake, in blokjes
  • Extra: 6 mooie glazen (bijv. whiskyglazen)

Aan de slag!

  1. Breng in een pannetje de suiker met 4 eetlepels water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Voeg de kirsch of likeur toe en meng er de kersen door. Neem de pan van het vuur en laat de kersen minimaal 30 minuten marineren. Schep ze af en toe om.
  3. Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan licht goudbruin.
  5. Verdeel de helft van de blokjes cake over de glazen.
  6. Schep er de helft van de kersen op en sprenkel er ook wat van de kersensiroop over. Schep er de helft van de slagroom op. Maak op dezelfde manier nog een laag.
  7. Strooi er tenslotte het amandelschaafsel over en serveer.

Bereidingstijd: 20-25 minuten, plus 30 minuten marineren.

Tip: De trifles kun je 2-3 uur van tevoren maken en tot het opdienen in de koelkast bewaren.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Sander de Ponti. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home, Studio Bazar.