Placeholder

Recept voor mihoensalade met spinazie, mango en garnalen

Mmm, ziet deze salade er niet heerlijk uit? Dit simpele gerecht is in 25 minuten klaar.

Mmm, ziet deze salade er niet heerlijk uit? Dit simpele gerecht is in 25 minuten klaar.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 150 g bladspinazie
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 g rauwe gepelde garnalen (diepvries), ontdooid
  • 250 g mihoen
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in reepjes
  • 1 rijpe mango, geschild, pit verwijderd en in blokjes
  • 1-2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt

Voor de limoendressing:

  • 50 ml limoensap (van ca. 2 limoenen)
  • 3 el Thaise vissaus
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 flinke teen knoflook, geperst

Aan de slag!

  1. Klop in een kommetje alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Leg de spinazie op een plank en snijd de blaadjes met een groot mes in repen.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de garnalen enkele minuten tot ze gaar en roze zijn; bak ze niet te lang, want dan worden ze droog.
  3. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel goed onder koud stromend water. Knip de mihoen met een schaar in kortere stukjes.
  4. Meng de mihoen in een schaal meteen met de dressing. Meng er vervolgens de spinazie, paprika, mango, garnalen en chilipeper door. Serveer eventueel met extra partjes limoen.

Bereidingstijd: 25 minuten.

TIP In plaats van garnalen kun je ook reepjes gebakken kipfilet door de salade mengen.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Studio Bazar, Nijhof, Zara Home.