Placeholder

Recept voor mihoen, steak en paksoi uit de wok

Een lekker Oosters gerecht: mie, paksoi en biefstukreepjes. Heerlijk gebakken in knoflook, gember en sojasaus.

Een lekker Oosters gerecht: mie, paksoi en biefstukreepjes. Heerlijk gebakken in knoflook, gember en sojasaus.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 400 g ribeye steak of biefstuk
  • 2 struiken paksoi
  • 250 g mie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2-3 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie

Aan de slag!

  1. Snijd de steak in dunne reepjes. Snijd de onderkanten van de paksoi af en snijd de groente in dikke repen. Breek de mihoen in grove stukken en laat ca. 5 minuten in heet water wellen.
  2. Giet de mihoen af, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de reepjes vlees op hoog vuur 1-2 minuten.
  4. Meng er de knoflook, gember en chilipeper door en voeg de paksoi, sojasaus en sesamolie toe.
  5. Roerbak alles op hoog vuur nog 1-2 minuten. 
  6. Meng er tenslotte de mihoen door en roerbak alles kort tot de mie warm is. Schep in kommen en serveer.  

Bereidingstijd: 15 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes, Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.