Placeholder

Recept voor mihoen met gemarineerde kip en mango

Kip samen met mango is heerlijk. Nog lekkerder in combinatie met limoensap en vissaus.

Kip samen met mango is heerlijk. Nog lekkerder in combinatie met limoensap en vissaus.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de kip en marinade:

  • 500 kipfilet, in reepjes
  • 2 stengels citroengras, buitenste stugge bladeren verwijderd en in stukjes
  • 1 rode of groene chilipeper, in stukjes (zaadjes evt. verwijderd als je de kip minder pittig wilt)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el vissaus, plus extra
  • sap van 1 limoen, plus extra

Voor de mihoen:

  • 250 g mihoen
  • 2 el olie
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in dunne reepjes
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • handje korianderblaadjes
  • Extra: staafmixer met hakbeker

Aan de slag!

  1. Pureer in de hakbeker van de staafmixer het citroengras met de chilipeper, knoflook, vissaus en limoensap.
  2. Meng in een kom de kip met de marinade en laat afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren.
  3. Bereid de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel onder koud stromend water, laat goed uitlekken en knip met een schaar in stukken.
  4. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de repen kip al omscheppend 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 1-2 minuten mee.
  5. Meng er de blokjes mango en de mihoen door en schep alles om.
  6. Breng op smaak met nog wat vissaus en limoensap. Garneer met koriander.

Bereidingstijd: 25 minuten, plus 30 minuten marineren

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Zara Home, Dille & Kamille.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.