Placeholder

Recept voor Mexicaanse wraps met kidneybonen en guacamole

Wraps zijn gezond en lekker! Je kunt ze eten als lunch, maar ook als hoofdgerecht. Deze keer hebben we een lekker Mexicaans recept voor wraps.

Wraps zijn gezond en lekker! Je kunt ze eten als lunch, maar ook als hoofdgerecht. Deze keer hebben we een lekker Mexicaans recept voor wraps.

Vegetarisch hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 1 rode paprika, zaadjes verwijderd en in repen
  • 1 blik kidneybonen (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 6 (meergranen)tortilla’s
  • 1 pot guacamoledip (300 g)
  • 75 g rucola
  • 75 g geraspte belegen kaas
  • 125 ml zure room, om erbij te serveren
  • 1 pot rode salsa, om erbij te serveren

Aan de slag!

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uiringen op matig vuur al omscheppend 4-5 minuten of tot ze lichtbruin kleuren.
  2. Voeg de reepjes paprika toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. Meng er de bonen, komijn, wat zout en peper door en bak alles nog 1 minuut.
  3. Verwarm de tortilla’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en bestrijk ze met de guacamole. Verdeel er het bonen-paprikamengsel over.
  4. Leg hier de rucola op en verdeel er vervolgens de kaas over. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin doormidden.
  5. Serveer met zure room en rode salsa.

Bereidingstijd: 20-25 minuten.

Tip: Vervang de kidneybonen eventueel door 400 g kipfiletreepjes en bak ze 4-5 minuten met de ui en paprika mee tot ze gaar zijn.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink. Met medewerking van Dille & Kamille, Studio Bazar, Ikea, Portazul.

Klik hier voor meer recepten op Vriendin.nl.