Placeholder

Recept voor meloenspiesjes met mozzarella en parmaham

Deze frisse combinatie van meloen met parmaham is heerlijk als voorgerechtje of bij de borrel, maar kan ook heel goed voor een picknick!

Deze frisse combinatie van meloen met parmaham is heerlijk als voorgerechtje of bij de borrel, maar kan ook heel goed voor een picknick!

Lunchgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1 kleine meloen
  • 1 el citroensap
  • 2 el gembersiroop
  • 1 tl roze peperkorrels
  • 1 bakje minimozzarella
  • 12 plakken rauwe ham (parmaham bij voorkeur)
  • 12 spiezen

Aan de slag!

  1. Maak de meloen schoon, snijd hem in 16 partjes en doe ze in een kom.
  2. Schenk het citroensap en de gembersiroop erover.
  3. Plet de peperkorrels (in een vijzel of met de achterkant van een bolle lepel) en strooi ze over de meloen.·
  4. Schep het geheel door elkaar en laat het minstens 30 minuten intrekken, schep af en toe om.
  5. Laat de mini mozzarella uitlekken (in een bakje zitten 12 stuks).
  6. Snijd de rauwe hamplakken doormidden.
  7. Rijg achtereenvolgens aan een spies: een part meloen, een tot ‘roos’ gevouwen stuk rauwe ham en een bolletje mozzarella.
  8. Herhaal dit met de andere elf spiesjes.
  9. Verpak ze voorzichtig tot gebruik in aluminiumfolie en leg tot gebruik koel weg.

Tip: als je niet aan minimozzarella kunt komen, neem dan 2 gewone bollen mozzarella en snijd deze elk in 6 stukken.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Isabelle van der Horst