Placeholder

Recept voor mangosalade met verse kokosnoot

Dit zomerse voorgerecht is heerlijk, vooral door de verse kokosnoot.

Dit zomerse voorgerecht is heerlijk, vooral door de verse kokosnoot.

Ingrediënten: 200 g verse doperwten (of diepvries) • 200 g rauwe gepelde garnalen • 1 el gembersiroop • 2 el rijstazijn (of wittewijnazijn) • 3 el arachideolie (of zonnebloemolie)
• 2 bosuitjes • 10 g basilicum • 10 g koriander • ¼ verse kokosnoot • ½ ijsbergsla • 1 mango
• 125 g taugé

Bereidingstijd: 25 minuten

Aan de slag!

Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg de doperwten en garnalen toe zodra het water kookt. Kook ze 4 minuten en giet af in een vergiet. Spoel met koud water af onder de kraan. Maak een dressing van de gembersiroop, rijstazijn en olie. Breng op smaak met peper en zout. Hak de bosuitjes in ringetjes en pluk de blaadjes van de basilicum en koriander. Open de kokosnoot en haal het vruchtvlees van de harde schil. Wil je weten hoe dit moet? Bekijk hier ons filmpje.

Snijd een groot stuk met een dunschiller in reepjes. Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Schil de mango’s en snijd ze in dunne reepjes*. Meng de ijsbergsla met de mango, taugé, helft van de kruiden en bosui. Verdeel over grote borden en schep er de garnalen en doperwten op. Lepel de dressing erover en bestrooi met de rest van de basilicum, koriander en reepjes kokosnoot.

*Gebruik een mandoline. Een kaasschaaf of dunschiller kan ook, maar dan moeten de plakjes nog in reepjes worden gesneden.