Placeholder

Recept voor lauwwarme salade met kikkererwten, chorizo en feta

Een pittige salade die jou lekker opwarmt.

Een pittige salade die jou lekker opwarmt.

Maaltijdsalade voor 2-3 personen.

 

 

 

 

 

 

Boodschappenlijstje:

  • 1 komkommer
  • 100 g chorizo, in dunne plakjes
  • 3 bosuien, in dunne ringen
  • 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt en afgespoeld
  • 200 g bladspinazie
  • 100 g fetakaas

Aan de slag!

  1. Schil de komkommer, snijd hem over de lengte doormidden en ris er met een theelepel de zaadlijsten uit.
  2. Snijd de komkommerhelften in dunne boogjes.
  3. Verwarm de chorizo in een ruime koekenpan en bak de plakjes vlees tot het vet vrijkomt.
  4. Voeg de bosuien toe en bak ze kort mee.
  5. Voeg dan de kikkererwten toe en roerbak ze 2 à 3 minuten mee.
  6. Neem de pan van het vuur, meng er meteen de spinazie door en laat de groente door de warmte een klein beetje slinken.
  7. Schep alles in een schaal en meng de komkommer erdoor.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Verkruimel er de feta erover.
  10. Serveer met Turks brood.

Bereidingstijd: ca. 15 minuten.

Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v.: Ikea, Nijhof, Studio bazar, Zara home.