Placeholder

Recept voor lauwwarme pastasalade met tonijn en groene groenten

Een heerlijke pastasalade is super simpel om te maken! In slechts 20 minuten staat hij op tafel.

Een heerlijke pastasalade is super simpel om te maken! In slechts 20 minuten staat hij op tafel.

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 4 eieren
  • 300 g farfalle (strikjespasta)
  • 300 g sperzieboontjes
  • 1 komkommer
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 2 el rode-wijnazijn
  • 150 g zongedroogde tomaatjes op olie (pot), uitgelekt en in reepjes
  • 3-4 flinke handen verse spinazie

Aan de slag!

  1. Kook in een pan de eieren in 6-8 minuten hard. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Voeg de laatste 4-5 minuten de sperziebonen aan het kookwater van de pasta toe en kook ze mee.
  2. Schil intussen de komkommer, snijd over de lengte doormidden en snijd in halve maantjes.
  3. Giet de eieren af en laat ze onder koud water schrikken. Giet de pasta en de bonen af en meng ze in een schaal met de komkommer, tonijn met olie, azijn, tomaatjes en spinazie. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Pel de eieren en snijd ze over de lengte doormidden. Leg ze op de pastasalade en strooi er wat zout en peper over. Dien lauwwarm op.

Bereidingstijd: 20-25 minuten

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jaqueline Pietrowski. M.m.v. H&M, Nijhof, Dille & Kamille, Zara Home.