Placeholder

Recept voor lamskoteletten met couscous

Het kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat. Probeer eens deze heerlijke lamskoteletten.

Het kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat. Probeer eens deze heerlijke lamskoteletten.

Ingrediënten:
4 lamskoteletten (ca. 250 g per stuk), op kamertemperatuur
-sap en rasp van 1 onbespoten citroen
-2 el olijfolie
-2 tl verse tijmblaadjes
-1 teentje knoflook, geperst

-zout en peper
-275 g couscous
-400 ml hete tuinkruidenbouillon
-1⁄2 komkommer, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
-10 radijsjes, gehalveerd en in plakjes gesneden
-10 g platte peterselie, fijngesneden
-10 g bieslook, fijngesneden
-10 g basilicum, fijngesneden
1 el olijfolie

Aan de slag:
Leg de lamskoteletten in een ovenschaal en breng op smaak met citroensap, rasp, olijfolie, tijm, knoflook en zout en peper. Wrijf de marinade goed in het vlees met je handen. Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het vlees minimaal 1 uur (maar hoe langer hoe beter) in de koelkast marineren. Haal het vlees wel een half uur voor het bereiden uit de koelkast. Doe de droge couscous in een grote kom, schenk de hete tuinkruidenbouillon erbij en dek de kom af met plasticfolie. Laat de couscous 20 minuten wellen en roer daarna los met een vork. Verwarm de oven voor op 250°C. Verhit de olijfolie in een koekepan en bak de koteletten op hoog vuur in 1 minuut per kant. Was de ovenschaal af, leg de koteletten terug in de schaal en laat 6-10 minuten in de oven garen. Roer ondertussen de komkommer, radijs, peter- selie, bieslook en basilicum door de couscous. Serveer met de lamskoteletten.

Bereidingstijd: 40 minuten, plus (minimaal) 1 uur marineertijd

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Foto’s: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Met medewerking van: Zara Home, Nijhof, Juffrouw Splinter, Dille & Kamille.