Placeholder

Recept voor labab van komkommer

Een klassieker uit de Indonesische keuken is lalab: rauwe groenten met een bijpassende saus.

Een klassieker uit de Indonesische keuken is lalab: rauwe groenten met een bijpassende saus.

Bijgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje:

Voor de saus:

  • 1 teen knoflook
  • 2 tl sambal badjak
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 limoen
  • 2 el ketjap manis
  • 2 tl zonnebloemolie

Voor de salade:

  • 1 komkommer

Aan de slag!

Saus:

  1. Pel de knoflook. 
  2. Stamp de knoflook, sambal en bruine basterdsuiker tot een samenhangend mengsel. 
  3. Pers de limoen uit en roer het sap, samen met de ketjap en olie door het mengsel.

Salade:

  1. Schil de komkommer en snijd deze in lengte in vieren.
  2. Verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd de staven in stukjes van ca. 5 cm.
  4. Roer de komkommer door de saus.

Lekker bij sateh.

Tip: in plaats van komkommer kun je ook tomaten, taugé of witte kool door de saus scheppen. Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.