Placeholder

Recept voor kruidige steak met uien

Lekker pittig en zoet tegelijk.

Lekker pittig en zoet tegelijk.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
4 entrecotes, het vetrandje weggesneden (ca. 150 g per stuk)
-sap van 1 limoen
1 teentje knoflook, geperst
-2 tl oregano
-½ tl uienpoeder
-zout en peper
-1 pak gele rijst (325 g)
-2 el olijfolie
-30 g boter
-2 grote uien, in ringen gesneden
-1 rode paprika, in reepjes gesneden
-1 groene paprika, in reepjes gesneden
-1 ½ el rode wijnazijn
-1 zak ijsbergsla met tuinkruiden (200 g)

Aan de slag:
Leg de entrecotes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze iets dunner met behulp van een deegroller. Meng het limoensap, knoflook, oregano, uienpoeder en zout en peper in een kommetje. Smeer de entrecotes aan beide kanten in met de marinade en laat ze een uurtje in de koelkast marineren. Bereid de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de entrecotes per kant in 1 minuut kort aan. Haal de entrecotes uit de pan, leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie. Smelt de boter in de nog hete pan en fruit de uien al roerend in 3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de paprikareepjes toe en bak ze 2 minuten met de uien mee. Leg de entrecotes terug in de pan en voeg de rode wijnazijn en 150 ml water toe. Laat alles 5 minuten koken, zodat het vocht iets verdampt. Serveer het vlees met de uien, paprika en jus naast de gele rijst en ijsbergsla.

Bereidingstijd: 20 minuten
Marineren: 1 uur 

Tips:
– Haal de entrecotes een half uur van tevoren uit de koelkast. Zo blijven ze lekker mals.
– Probeer het gerecht ook eens op de traditionele Mexicaanse manier, dus zonder paprika.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Paola Westbeek. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. M.m.v. Dille & Kamille, Nijhof, Zara home, Ikea, Kitsch kitchen, de Weldaad.