Placeholder

Recept voor kruidige Shakshuka

Wil je een keer wat nieuws proberen? Deze Arabische schotel met gepocheerde eieren staat zo op tafel.

Wil je een keer wat nieuws proberen? Deze Arabische schotel met gepocheerde eieren staat zo op tafel.

Recept voor 4 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:
• 2 blikjes of 800 g tomatenblokjes
• 2 uien
• kruiden, zoals komijn, tijm, cayennepeper en saffraan
• 2 paprika’s
• 2 lente-uitjes, fijngesneden
• eventueel verse koriander of peterselie

Aan de slag:
1. Snipper de uien en bak ze in 2 minuten gaar.
2. Snijd de paprika’s en voeg deze ook toe aan de pan. Bepaal zelf hoeveel kruiden je toevoegt. Je kunt een theelepel per specerij aanhouden. Hou je van pittig? Voeg dan wat extra kruiden toe en bak ze op hoger vuur aan. Schep de tomatenblokjes in de pan en laat 15 minuten pruttelen. Roer af en toe door.
3. Proef de shakshuka voor: smaakt hij nog te flauw? Voeg dan wat extra kruiden toe. Maak kuiltjes in de saus en breek de eieren er in. Kook nog 10 minuten of totdat het ei is gestold.
4. Bestrooi met de lente-uitjes en eventueel met wat koriander of peterselie. Lekker met witbrood.

Tip: liever met vlees? Voeg dan saucijsjes of chorizo toe. Ook feta is lekker in de schotel.

Productie: Tessa Klösters. Foto’s: Saskia Palma. Receptuur en foodstyling: Iris van Woudenbergh