Placeholder

Recept voor kruidige Parijse poulet à l’estragon

Elk land heeft wel een kipklassieker. Dit recept komt uit Frankrijk, geniet ervan!

Elk land heeft wel een kipklassieker. Dit recept komt uit Frankrijk, geniet ervan!

Ingrediënten: 4 kippenpoten • 1 el olijfolie • 20 g boter • 250 ml droge witte wijn • 250 ml hete kippenbouillon • 1 sjalotje, fijngesneden • 2 teentjes knofl ook, fijngesneden • 2 el gedroogde dragon • 50 ml room • witte rijst, voor erbij • haricots verts, voor erbij 

Extra nodig: grote braadpan of hapjespan met deksel

Breng de kip op smaak met zout en peper. Verhit de olie en boter in de hapjespan of braadpan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin in 6 minuten. Haal de kip uit de pan en verlaag het vuur. Blus af met de wijn en schenk de kippenbouillon er al roerend bij. Roer het gesneden sjalotje en de knofl ook erdoor. Doe de kip terug in de pan, bestrooi met de dragon en laat afgedekt 40 minuten koken. Roer de room erdoor, verhoog het vuur en laat de kip zonder deksel nog 5 minuten koken. Serveer met witte rijst of aardappelpuree en haricots verts.

Bereidingstijd: 1 uur