Placeholder

Recept voor krokante visburger met gegrilde groenten

Een lekkere burger, maar dan met vis! Smullen!

Een lekkere burger, maar dan met vis! Smullen!

Ingrediënten:
• 400 g witvisfilet (kabeljauw, tilapia, panga, koolvis)
• 50 g Japans broodkruim (panko)
• 2 eieren
• 1 el mosterd
• 10 g dille
• 6 ansjovisfilets
• 1 el kappertjes
• 25 g bloem
• 1 rode paprika
• 1 kleine courgette
• 1 kleine aubergine
• 1 vleestomaat
• 4 Italiaanse bollen

Aan de slag:
Pureer de visfilet met de helft van het broodkruim, 1 eetlepel, mosterd, dille, ansjovis en kappertjes in de keukenmachine en vorm er 4 hamburgers van. Klop het tweede ei goed los in een diep bord. Strooi de bloem en de rest van het broodkruim op twee andere borden en wentel de hamburgers achtereenvolgens door bloem, ei en broodkruim. Ga zorgvuldig te werk zodat er overal een even dik paneerlaagje rond de burgers zit. Gebruik eventueel wat extra broodkruim als dat nodig is. Verhit een grillpan op hoog vuur.

Verwijder de zaden uit de paprika en snijd de paprika in 8 parten. Snijd de courgette, aubergine en tomaat in plakken van 1⁄2 centimeter. Smeer de courgette, aubergine en paprika in met de helft van de olie en bestrooi ze met peper en zout. Gril ze in de hete pan: de courgette en paprika ca. 1 minuut op elke kant, de aubergine ca. 2 minuten op elke kant. Snijd de burgerbroodjes doormidden en rooster de snijkanten kort op de hete grill. Bak intussen de vis- burgers in de rest van de olie ca. 3 minuten op elke kant tot ze bruin en krokant zijn. Beleg de broodjes met de gegrilde groenten, plakken tomaat en visburgers.

Bereidingstijd: 25 minuten