Recept voor krieltjessalade met lamskoteletten
21 december 2012
Aardappels, vlees en groenten. Een typische Hollandse maaltijd, maar dan net een tikkeltje anders. Een goede variatie naar een klassiek idee!
Aardappels, vlees en groenten. Een typische Hollandse maaltijd, maar dan net een tikkeltje anders. Een goede variatie naar een klassiek idee!
Hoofdgerecht voor vier personen
Boodschappenlijstje:
- 8 lamskoteletjes
- 1 el gedroogde Provençaalse kruiden
- 450 g krieltjes
- 250 g kerstomaatjes
- 75 g port salut-kaas
- 6 lente-uitjes
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 3 el citroensap
- 1 el gehakte peterselie
- 100 g veldsla
Aan de slag!
- Bestrooi de lamskoteletjes met zout, peper en Provençaalse kruiden.
- Kook de krieltjes in weinig water met zout in 10 tot 15 minuten gaar.
- Halveer intussen de tomaatjes en snijd de kaas in blokjes.
- Snijd de lente-uitjes in stukjes.
- Klop 3 el van de olie en het citroensap door elkaar.
- Pel de knoflook en pers erboven uit.
- Schep de peterselie, uitjes en tomaatjes erdoor.
- Breng de dressing pittig op smaak met zout en peper.
- Giet de krieltjes af en schep ze door de dressing.
- Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de lamskoteletjes in ca. 5 minuten bruin en vanbinnen nog roze, keer ze halverwege.
- Schep de veldsla door de krieltjessalade en verdeel over de borden, leg de lamskoteletjes erop. Lekker met bruin stokbrood en boter.
Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Isabel van der Horst